Meglátogatták

2008.09.17. (este)

“Ebéd előtt feljött egy fiú és kereste Petrut. [Nevek ugye direkt módosítva – a Szerk.] Kiderült, hogy a bátyja és hozott 2db csokit meg egy csipszet neki meg Vasile-nak. [A mondataim szerkezetén sem változtatok, tessék csak átélni, hogyan fogalmaz egy nevelő este]. Mint utóbb megtudtam, a szülők december óta nem voltak itt, és most megjelentek. Tessék elképzelni egy 20 éves forma anyukát és egy 25 éves apukát. Úgy ültek az ebédlőben, mint akiknek fogalmuk sincs miért vannak a Földön. Három gyermekük lakik nálunk. Ezen felül megérkeztek négy másik pöttynyi gyermekkel, kettő még karon ülő szerű. Elmentek. Petru egész délután sírt, talán arra gondolt, hogy mikor látja őket legközelebb. Nincs kedvem ebbe most belegondolni. Nem ők az egyetlenek, és felhívom szíves hallgatóim figyelmét, hogy néha jobb, ha nem is mennek haza a gyermekek. [Már akkor is úgy írtam, mintha ezrek olvasnák tollam fonatait] Olyan dolgok is történnek velem, amiről csak virág nyelven írhatok, hátha belelapozna a füzetembe valaki.

Ma mostunk hajat. Samponozok, mire az egyik kérdezi: “Megyünk misére?”. Kacagtam. Igen, sokat lehet itt kacagni, és ha úgy áll hozzá az ember, akkor azt is megtanulja, hogyan viselje a Petru féle eseteket, vagy a kollégákat. Ugyanis kicsit nehéz ennyi nő kollégával, de ahogy Bandit ismerem, ezt is meg fogja oldani. Ma tudtam sokat aludni (6+1,5óra) és holnap reggelre nincs semmi, tuti lefekszem pár órára. Ez most nagyon boldoggá tesz. Megjelentek az ingadozásaim. Néha tököm tudja mit keresek itt, néha meg észre sem veszem, hogy hol vagyok. Nagyon várom már a holtpontot, meg minden izgi részt. Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz a nyáron. [Ez egy hatalmas poén volt a végén, amit csak az érthet, aki rettentően sok Fábryt hallgatott annak idején.]”

/részlet a saját naplómból, melyet nevelőként írtam, 2008.09.-2009.06. Szászváros, Erdély/

Arra vállalkoztam, hogy 2019.11.27-12.01. között minden nap írok egy-egy részletet a naplómból, ezzel szeretném felhívni a figyelmet egy állandó gyűjtésre.  Legyetek állandó támogatóink, akár 1000 forinttal havonta.
👉https://adjukossze.hu/kampany/a-segitok-segitoi-1286/tamogatom/rendszeres