II. Robert

2008.09.17. (éjjel)

“Ma olvasásnál volt pár vicces anziksz:
tiszteltem a betűket helyet –> tiszteltem a bűnöket
szórakozottságában helyett–> szórakozott sárgában

És külön is ejtette ki a gyermek, kacagtunk. Csináltuk a füzeteket [Itt az iskola szeptember 15-én kezdődik – a Szerk.] és Vasile véletlen Robi nevét írta a füzetére, mire Vasile ezt mondta: Én vagyok II. Robert. Eltörte a vonalzót Vasile, mire én mondtam neki, hogy adja ide. Ezt később így mesélte el egy nevelőnek: Vasile kezébe vette a vonalzót, megtörte, nevelőjének adta és így szólt.

2008.09.18 (éjjel)

Ma nagyon jó napom volt és éreztem, hogy a gyermekek is élvezik. Kicsit félek, mert holnap péntek és az húsmentes nap. Ma már 95%-on van a rend és elkészült a játszóruha-tároló is. Ponyvaregény rajongóknak többlettartalommal.

Ma volt az első igazi tanulós nap. Tanítottam matekot végre és nagyon élveztem. Véglegesítettük a román himnuszt is. Vasile nagyon jó matekból és rettentő jó a humora. Egyre több időm van a pihenésre és magamra. No ez azt jelenti inkább, hogy most már van. Kicsit elfáradtam, megyek aludni. Mulcu meszk, lába vederbe. [Román nyelv ismerőinek többlettartalommal]”

/részlet a saját naplómból, melyet nevelőként írtam, 2008.09.-2009.06. Szászváros, Erdély/

Arra vállalkoztam, hogy 2019.11.27-12.01. között minden nap írok egy-egy részletet a naplómból, ezzel szeretném felhívni a figyelmet egy állandó gyűjtésre.  Legyetek állandó támogatóink, akár 1000 forinttal havonta.
👉https://adjukossze.hu/kampany/a-segitok-segitoi-1286/tamogatom/rendszeres