Novák Péterrel beszélgettem

“Andris, van háromszáz forintod?”

Izgatottan ébredtem. Az járt a fejemben, hogy “Ma megyek a rádióba és beszélgetek Novák Péterrel”. Novák Pétert, mint közszereplőt a feleségem hozta be az életembe, amikor elkezdtünk “Beugró” részeket nézni a YouTube-on.

Azért, hogy a gondolatok összeálljanak szavakká ezen a szép késő nyári napon, felhívtam Kingát és Zsókát is, hogy segítsenek felkészülni a szakmai részből. Mindketten nyakig VONESZO-sok, és kiválóan kérdeznek. Illetve ismernek. Szóval tudtak segiteni.

Ahogy közeledett az interjú felhívtam a feleségemet is, megnyugtató volt. Mármint a hangja. Kifejezetten nyugtató és kedves hangja van a feleségemnek telefonon.

Délután négykor kezdődött az interjú a Váci úton. Atsétáltam. Jelenlegi irodám ugyanis nincs messze a TrendFM-től. Útközben vettem egy csomag rágót.

Az ajtóban találkoztunk Novák Péterrel. Pont akkor jött ő is be, amikor én. Az egy dolog hogy felismertem, de ő is. “Szia András!”, “Szia Péter.” Pontban ekkor felhívott a feleségem. “Felébredt a pici, jól vagyunk.” Egy apa nem apa fontos információk nélkül. “Puszi Drágám” majd letettem.

Bent voltam és próbáltam leplezni, hogy izgulok. Péter pörgött mint a búgó csiga. Majd leült a váróteremben és beszélt. Majd idegesen járkált. “Andris, van háromszáz forintod?” Volt, adtam. Majd eltűnt. Húsz másodperc múlva visszaszaladt. “Köszönöm, találtam.” Majd visszaadta a pénzt.

Újra visszajött. Mehetünk. Hozta a kávéját és láttam, hogy nagyon nincs képben. Annyit mondott felkészülésnek, hogy “Húsz másodperc és kezdünk.” Megnyugodtam. Erre készítettem egy szelfit. Nagyon nevetett.

“Ményentisztelt publikum…” És belekezdett. Olyan volt, mint egy profi. Mert az. Egyből váltott. Egyszer volt szerencsém Lothar Matthäussal beszélgetni a fociról, na az volt ehhez hasonló.

Novák Péter kérdései – és néha a saját válaszai – nagyon segítettek, együtt lüktetett velek. Mondanom sem kell, az első tíz percben nem arról volt szó, amit terveztem. Ugyanakkor azt vettem észre magamon, hogy kezdem megtalálni a hangomat és a felétől már tudtam hozni olyan dolgokat amiket feltétlen el akartam mondani.

Nagyon jó élmény volt és nagyon hálás vagyok Diának és Borinak, hogy összehozták a találkozót, lesz még remélem.

Szeretettel ajánlom az interjút:

https://kulturpart.hu/2018/10/02/volt_nevelok_szolgalata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =